Utazási fiók

Thai kiskörút - 5 éj Bangkokban - magyar nyelvű idegenvezetéssel - másolat

Thai kiskörút - 5 éj Bangkokban - magyar nyelvű idegenvezetéssel - másolat, Thaiföld, Bangkok, 2018-07-16, Reggeli
Thai kiskörút - 5 éj Bangkokban - magyar nyelvű idegenvezetéssel  - másolat
Időpont: Napok száma:
2018-07-16 - 2018-07-25 10 nap
Ellátás: Reggeli Utazás típus: Tengerparti
Közlekedés: Már: 895 000 Ft -tól
egyéni Budapest  -0 %
Utazási szám: 
60743218

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

Ajánlatkérés
A szervező utazási iroda megjelölése : Mexikó körutazás - magyar nyelvű idegenvezetéssel
MEXIKÓ KÖRUTAZÁSMAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

Utazás dátuma:nem fix, az Utas igényeihez mérten tudjuk szervezni az utazást!

10 nap / 9éj

Utazás:

Menetrend szerinti repülőjárattal (Budapest – Mexikóváros, Cancun– Budapest), a helyszínen belső repülőjárattal és légkondicionált autóbusszal(a program szerint)

Szállás:

9 éjszaka 4 csillagos szállodában.

- 4 éjszaka Mexikóvárosban

- 2 éjszaka Meridában

- 1 éjszaka Campeche-ben

- 1 éjszaka Valladolid-ban

- 1 éjszaka Tulum környékén, a tengerparton

Ellátás:

Reggeli

Programok

Üdvözöljük Mexikóban, a végtelen lehetőségek országában! Ha fehér homokos tengerpartra és türkizkék vízre vágyik, vulkánokat akar mászni, ősi indián civilizációk emlékeit felkutatni, vagy barlangok cseppkővilágában búvárkodni, jó helyen jár!

Mexikó rendkívül nagy és színes ország. Különböző tájegységei igen eltérőek, mind földrajzilag mind kulturálisan, sőt még az őslakosok kinézete és nyelve is eltérő területenként. Az ország területe Magyarországénak a 21-szerese, lakossága kb. a 10-szerese. A mexikóiak majdnem egy negyede a közel 25 milliós fővárosban, Mexikóvárosban lakik. A pezsgő, modern metropoliszban valóban minden megtalálható. Az utóbbi években a legkedveltebb üdülőhelyek Cancun és a tőle délre húzódó Maya Riviéra. Fantasztikusan felszerelt turisztikai infrastruktúrájával évente több millió turistát lát vendégül, de a környéken sokkal több látnivaló található, mint a luxus szállodák: a maja kultúra emlékei, korallszirtek, víz alatti barlangok karnyújtásnyi távolságra vannak az üdülőparadicsomtól.

1. nap: Mexikóváros

Érkezés Mexikóvárosba, transzfer a szállodába. Szálláshelyünk a városközpontban helyezkedik el. Főtér, a Katedrális, a Nemzeti Palota és Torre Latinoamerica felhőkarcoló megtekintése, melynek felső szintjein kilátó található (4 éj).

2. nap: Teotihuacan- bazilika

Reggeli után kirandulás Teotihuacanaba (Nap- és Hold piramis, a Holtak Útja és más érdekességek. A teotihuacani kultúra az egyik legjelentősebb mezoamerikai kultúra csodás piramisokkal, amiket később az aztékok zarándokhelynek használtak.), valamint a Guadalupe szűz bazilikához látogatunk el, mely az amerikai kontinens legfontosabb katolikus zarándokhelye.

3. nap: Taxco – Cuernavaca

Kirándulás Taxco-ba az ezüst városába és Cuernavaca-ba az örök tavasz városába. Taxco festői szépségű kisváros, mely egy hegyoldalba épült. Szűk, macskaköves utcáin sétálva számtalan ezüst műves műhellyel találkozhatunk. Mexikó a világ legnagyobb ezüst termelője és Taxco az ezüst művesség központja. Meg kell még említeni a Santa Prisca templomot, mely a gyarmati barokk stílus legszebb példája.

Cuernavaca már az Aztékok és más törzsek által is kedvelt hely volt kellemes éghajlata miatt. A gyarmati idők elején Hernan Cortez is építetett ide magának egy palotát, melyben ma múzeum van berendezve.

4. nap: Puebla - Cholula

Kirándulás Pueblaba és Cholulaba. Cholulában található az egyik legnagyobb piramisra épült kis templom. A piramis manapság sokkal inkább dombnak tűnik, mint épületnek, de a benne húzódó kutató tárók és az azokból előkerült leletek egyértelműen bizonyítják, hogy sok eltérő fázisban épült, majdnem ezer éven át. Útközben szép kilátás nyílik a Mexikóvárost övező vulkánokra.Puebla az "angyalok városa", Mexikó egyik leghangulatosabb gyarmati városa. Rengeteg XVII.- XVIII. századi templom, hangulatos utcák, de mégsem olyan zsúfolt, mint a főváros.

5. nap: Mexikóváros – Merida

Reggeli után transzfer a repülőtérre, repülés Meridába - Yucatan állam fővárosába, melyet a spanyolok alapítottak a XVI. században. Szállás elfoglalása a városközpontban (1 éj).

(menetrendtől függően esti városnézésre van lehetőség).

6. nap: Merida – Celestun- Campeche

Kb. 1 óra utazás Meridából a 600 négyzetkilométernyi madár rezervátumba, motorcsónakozás mangrovék között, flamingók, pelikánok, gémek és rengeteg más madár. Ha szerencsénk van krokodilokat is láthatunk. Az egyik forrásnál fürödni is lehet.A motorcsónakos kirándulás után lehetőség nyílik egy finom ebéd elfogyasztására a Mexikói-öböl tengerpartján. Innen tovább indulunk Campeche- be (kb. 3 órás utazás), mely a kalózok városa, szép gyarmati kori város a tengerparton. Az egész óváros UNESCO világörökség része. Színes kis házak, városfal, erődök, kellemes séták. Szállás Campeche-ben (1 éj).

7. nap: Campeche – Edzna – Uxmal – Merida

Reggeli után Edzna felé vesszük utunkat. Edzna egy kevésbé látogatott maja romterület, de semmivel sem kevésbé lenyűgöző, mint bármelyik híres párja, sőt... Innen tovább utazunk Uxmalba, mely a maja Puuc építészeti stílus legszebb remeke. A Puuc stílusra jellemző, hogy az épületek homlokzatát rendkívül gazdagon díszítették faragásokkal, melyek főként különböző isteneket ábrázolnak. Estére visszatérünk Meridába a korábbi szálláshelyünkre (1 éj).

8. nap: Merida – Izamal- Chichen Itza - Valladolid

Reggeli után utazás Izamalba, a sárga városba ahol többek között egy maja piramisra épült ferences templomot és kolostort nézünk meg. A XVI. században idehozott Szeplőtelen Szűz Maria szobrocska miatt fontos keresztény zarándokhely. A városkában a mai napig áll több maja piramis maradványa.Tovább utazunk egy cenote-hez. A cenotek, melyből számtalan található a Yucatan- félszigeten, barlang szájak melyben édesvíz található. Itt lesz lehetőség fürödni is.Délután elérünkChichen Itza-ba, a maja és tolték kultúra leghíresebb romvárosába. Itt található Kukulcan híres lépcsős piramisa, a Harcosok temploma és még sok-sok érdekes épület. A másfél-két órás vezetés után a romterületen egy órát utazunk esti szálláshelyünkre, Valladolidba (1 éj).

9. nap: Valladolid – Coba – Tulum- tengerparti szállás (hosszabbítás lehetséges!)

Coba volt az egyik legnagyobb maja város a fénykorában (VIII-. IX. sz.) de napjainkban csak töredéke van feltárva. Mivel elég nagy területet kell bejárni az egymástól távol levő épületcsoportok között, ezért kerékpárral barangoljuk be a területet. Itt még fel lehet mászni a környék legmagasabb piramisára, a 42 m magas Nohoch Mul-ra. Egy órányira van innenTulum, maja romváros, melytengerparti fekvése miatt az egyik legszebb. Este érkezés a választott tengerparti szállodába, innen pihenés a tengerparton, vagy egyéb fakultatív programok.

10. nap: Cancun - Budapest

Transzfer a repülőtérre és repülés haza Cancun-ból.

A körutazás végén tengerparti hosszabbítás lehetséges!

Az ár tartalmazza

9 éjszakai szállást reggelivel, felsorolt programokat, magyar nyelvű idegenvezetést az egész út alatt, légkondicionált autóbuszos utazást, belépőjegyek árát

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, illetve a repülőjegyet Budapest - Mexikóváros, Mexikóváros - Merida, Cancun - Budapest között

Helyszínen fizetendő

- kilépési illeték(kb. 20 USD/fő)

- borravaló (kb. 4 USD/fő/nap)

- vacsora igény esetén

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI

Értesüljön első kézből kihagyhatatlan ajánlatainkról és aktuális akcióinkról!