Utazási fiók

Szilveszter Portugáliában

Utazás keresés
Szilveszter Portugáliában - Portugália - Lisszabon
Szilveszter Portugáliában
Szilveszter Portugáliában
Időpontok száma:
0 időpont / 0 Last minute / 0 First minute
Ellátás: -
Közlekedés: -  -

Időjárás:

Nem elérhető időpontok

Szállás
Hotel
Info

[r] repülővel

1 éjszaka Coimbrában 3* szállodában, 4 éjszaka Lisszabonban 4* szállodában

büfé reggeli

 

Maximum létszám 20 fő

kulturális látnivalók

Unesco világörökségi helyszínek

Leiras
1. nap: Budapest – Lisszabon

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren Du-tán 14:00 órakor. Elutazás Budapestről a Tap légitársaság Budapest Lisszabon közvetlen járatával 16:00 órakor. Érkezés Lisszabonba 18:45 órakor. Érkezés után transzfer a szállodába. Este szabadprogram.

2. nap: Lisszabon - Fatima  - Tomar – Coimbra -  ( 280 km )

Reggeli után Közép Portugália legszebb városait fedezzük fel. Első állomásunk Fatima. mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye, Mária kegyhely. Fatima minden hívő és ateistának egyaránt egy érdekes város. A leírás szerint 1917.október 13.-án a Szűzanya itt jelent meg a három pásztorlány előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amelyet évente több mint 7 millió ember keres fel, és nagyobb a római Szent Péter térnél. A Nosa-Senhora-do-Rosário bazilika megtekintése után tovább utazunk Tomarbaamely a Nabao folyó partján terül el.
Tomar Portugália egyik történelmi gyöngyszeme és leglátványosabb helyszíne. Megtekintjük a Convento de Cristoa Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület komplexuma. és a XII.sz épült. hét belső kerengőjét, amiből hat ma is látogatható. Az épület együttes 1983-óta az Unesco világörökség része.
Innen Coimbrába az ősi egyetemi városba utazunk tovább. Sétálunk a XIII. sz épült Portugália első egyetem falain belül, , megtekintjük a dísztermet a Szent Mihály kápolnát a Kecske-tornyot, a XVIII. sz barokk könyvtárat. Megtekintjük a XII. sdz épült Püspöki Székesegyházat, amely Portugália legszebb román stílusú épülete.
A szálloda elfoglalása után fakultatív hajókirándulás a Mondego folyón ahonnan csodálatos a panoráma a városra.. 

3. nap: Batalhaba – Alcobacaba – Óbidus – Sintra ( 300 km )

Reggeli után Batalhaba utazunk ahol Portugália legszebb angol gótikus kolostor és templom együttesét a Győzelmes Szűz Mária templomot tekintjük meg, amely 1983-óta az Unesco Világörökség része. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna, amely legszebb része a 15 m magas és 7 m széles kapuzat.
Utunkat folytatva rövid időre megállunk Alcobacaban. Megtekintjük a XII. sz ban Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort, amely 1989-óta az Unesco Világörökség része.  Innen Óbidosba utazunk tovább.  Óbidos a középkori falak övezte bástyákkal, macskaköves szűk utcáival  Portugália egyik leghangulatosabb városa. Kalandozásunk utolsó állomása Sintra az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták, buja kertek várják a turistát. Sintra és környéke 1995-óta az Unesco kulturális világörökség része. Sétánk során megtekintjük a két királyi palotát, a sziklaszirten épült Palacio Nacional da Pena gótikus palotát, valamint a tölcséres tornyáról híres  grandiózus Sintra palotát. Este érkezünk Lisszabonban található szállásunkra. Szállás a belvárosban.

4. nap: Lisszabon

Reggeli után gyalogosan elkezdjük felfedezni ezt a gyönyörű mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. legfőbb látnivalói a  Szent György vár (Castello do Sao Jorge)  a Belém torony, a Szent Jeromos kolostor ( Mosteiro dos Jerónimos ) amely Vasco da Gamma hajósnak állit emléket és amely Lisszabon legszebb épülete, az Április 25. híd, a felfedezők emlékműve és a legrégibb városrész az Alfama-negyed a zegzugos utcáival. Sétánk során megcsodáljuk a sok ház falán található gyönyörű azulejos fali csempe díszítéseket.
Közben utazunk a híres lisszaboni villamossal, amely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön.
Este fakultatív gálavacsora a szállodában, vagy séta a Praca do Comércio a Kereskedők terére, ahol éjfélkor a Tejo folyó fölött Portugália legszebb tűzijátékával búcsúzunk a 2017 évtől. 

5. nap: Lisszabon

Délelőtt pihenés. Du-tán szabadprogram Lisszabon felfedezése

6. nap: Lisszabon - Budapest

Korai reggeli, majd 08:45-órakor transzfer a repülőtérre. Repülőgép indulás 10:45 órakor. Érkezés Budapestre 15:15 órakor

 

Az ár tartalmazza
1 éjszaka Coimbraban 3*** szállodában büfé reggelivel4 éjszaka Lisszabon belvárosában 4*-os szállodában, büfé reggelivelRepülőjegy Budapest – Lisszabon -  Budapest viszonylatbanautóbusz közlekedés a program szerintmagyar nyelvű idegenvezető
Az ár nem tartalmazza
repülőtéri illetéke: 39.900 Ft / fő (változhat)útlemondási biztosítás: 1,5 %idegenforgalmi adó: 12 EUR/fő (helyszínen fizetendő)Egyéb költségek:utas biztosítás: 3.480 Ft / főVacsora:  22 Eur / fő / napSzilveszteri gála vacsora: 75 Eur / fő 

Nem található a szálloda áttekintése.

A GPS koordináták nem elérhetőek


Értesüljön első kézből kihagyhatatlan ajánlatainkról és aktuális akcióinkról!