Utazási fiók

Srí Lanka gyöngyszemei körutazás privát sofőrrel

Srí Lanka gyöngyszemei körutazás privát sofőrrel, Srí Lanka, 2018-05-19, Reggeli
Srí Lanka gyöngyszemei körutazás privát sofőrrel
Időpont: Napok száma:
2018-05-19 - 2018-05-25 7 nap
Ellátás: Reggeli Utazás típus: Körutazások
Közlekedés: Már: 205 000 Ft -tól
egyéni -  -0 %
Utazási szám: 
61381830

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

Ajánlatkérés
Leírás

7 nap/6 éjszaka

1. nap: Érkezés Srí Lankára, transzfer (kb.30 perc) a tengerparti Negombo-ba. Az utazás fáradalmainak kipihenése, strandolás. Érkezés függvényében fakultatív kirándulási lehetőség a fővárosba, Colombo-ba. Vacsora és szállás Negombo-ban.

2. nap: Reggeli után utazás Dambulla sziklakolostorához, mely a Világörökség része. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények, falvak váltják egymást. Dambulla-ban a szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. Délután kirándulás Polonnaruwa romvárosba, mely a XI-XII. sz.-ban volt a szingaléz birodalom virágzó központja, majd a feledés homályába süllyedve benőtte a dzsungel. Mára a paloták, templomok, medencék, gigantikus kőszobrok jelentős részét feltárták, a hely szintén a Világörökség részét képezi. Továbbutazás, szállás Sigiriya-ban vagy környékén.

3. nap: Reggel Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódítása, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erôdöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetnek. Továbbutazás Matale-ba, egy fűszerkertbe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató várja a vendégeket. Érkezés a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Este zenés táncbemutató a híres Kandy táncosokkal. Vacsora és szállás Kandy-ben.

4. nap: Reggeli után Kandy városnézés: belváros, Fog templom, Kandy-tó, felkeresése. Séta a gyönyörű Peradeniya Botanikus Kertben. Továbbutazás Pinnawela-ba, az elefántárvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák és munkára tanítják. Pinnawela Elefántárvaház meglátogatása után indulás Nuwara Eliya-ba. Az ide vezető út az ország legfestőibb, hajtűkanyarokkal, kisebb vízesésekkel tarkított tája. A hegyvidéki várost az egykori angol gyarmatosítók tették máig népszerű üdülőhellyé. Koloniális stílusban épült, régi favázas szerkezetű házai, parkjai kis időre Európába repítik vissza az utazót. Angol kezdeményezésre telepítették ide az első teaültetvényeket a XIX. sz. végén, s a kitűnő minőségű ceyloni tea gyorsan világhírre tett szert. Az ültetvényeken az ott dolgozó asszonyok színes szárija tarkállik. Vacsora és szállás Nuwara Eliya-ban.

5. nap: Reggeli után egy teaültetvény és teagyár megtekintése, majd továbbutazás az Ella-hasadék felé, a lépcsőzetesen lezúduló Ravana vízesés megtekintése. Érkezés Yala-ba kora délután. Dzsip szafari az ország legnagyobb nemzeti parkjában, melynek során elefántokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vadállattal találkozhatnak. Vacsora és szállás Yala-ban.

6. nap: Reggeli után indulás vissza Negombo-ba, előtte rövid kitérő Galle ókori kikötő- és kereskedővárosban, az erőd megtekintése. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része. Vacsora és szállás Negombo-ban.

7. nap: Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre.

Hosszabbítható tengerparti üdüléssel Srí Lankán vagy akár a Maldív-szigeteken. A program alakítható, egyénre szabható és bármilyen időpontra foglalható.

Kérje árajánlatunkat!

Az ár min. 2 főtől érvényes!

UTAZÁS: légkondicionált autóval

SZÁLLÁS: Kétágyas szobákban 3 csillagos hotelekben (helyi besorolás). Felár ellenében igényelhető 4 és 5 csillagos kategória is.

ELLÁTÁS: Reggeli. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.

IDEGENVEZETÉS: Az angol nyelvű sofőr-idegenvezető a reptéren várja az utasokat.

A repülőjegyet + illetéket nem tartalmazza az ár, mely foglalható budapesti és bécsi indulással is

UNESCO Világörökségek az út során:
Polonnaruwa ősi romjai
Sigiriya ősi romjai
Kandy Szent Városa
Dambulla Arany Temploma

Belépőjegyek a helyszínen fizetendők 160 USD/fő.

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI

Értesüljön első kézből kihagyhatatlan ajánlatainkról és aktuális akcióinkról!