Utazási fiók

Látogatás a Szentföldre

Látogatás a Szentföldre, Izrael, 2018-10-24, Reggeli
Látogatás a Szentföldre
Időpont: Napok száma:
2018-10-24 - 2018-10-28 5 nap
Ellátás: Reggeli Utazás típus: Körutazások
Közlekedés: Már: 272 000 Ft -tól
repülő -  -0 %
Utazási szám: 
59004756
Ajánlatkérés
Rövid leírás
Jeruzsálem páratlan vallási emlékhelyeinek bejárásaLebegés a Holt-tenger lenyűgöző vízébenTel Aviv és Betlehem történelmi örökségeiA rejtélyes Holt-tengeri tekercsek megtekintése
Program

1. NAP: BUDAPEST – TEL AVIV – BETLEHEM


Budapestről indulás előreláthatólag a reggeli órákban, érkezés Tel Avivba, majd buszunkkal Jeruzsálem felé indulunk. Első megállónk az Olajfák hegyén lesz. Ez nem csak Jeruzsálem legszebb kilátópontja, de hittörténetileg is fontos hely. Az apostolok cselekedetei alapján itt történt Jézus mennybemenetele, míg a zsidó hit úgy tartja, hogy az utolsó ítélet a hegy alatt kezdődik. Délután továbbindulunk Betlehembe, ahol megtekintjük a Születés Templomát melyet a legenda szerint Jézus születésének a helyén emeltek a IV. században. A környezetében elénk tárul a Pásztorok Mezeje, háttérben a Júdeai-sivatag és a jordániai Móáb hegyei, ahol a hagyomány szerint Mózest eltemették. Az előttünk heverő óvárosban keresztény templomok mellett muszlim minaret és a török hódoltság korából maradt lakóépületek is fellelhetőek, melyek számunkra az első jelek Izrael kulturális sokszínűségére. Szállás Betlehemben (3 éj).


2. NAP: HOLT-TENGER KIRÁNDULÁS


Reggelit követően autóbuszunkkal ismét egy különleges helyre indulunk. Földünk legmélyebb pontját is rejtő Holt-tengerhez. Első megállónknál egy kőtömbön láthatjuk a jelzést, hogy a képzeletbeli tengerszint alá értünk, majd hamarosan megérkezünk a folyton zsugorodó Holt-tenger partjára is. Meglátogatjuk Heródes egykori királyi erődjét a Masada-t. Az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő látványosságnak bámulatos az elhelyezkedése, mivel egy meredek szikla tetejére építették, ahová felvonóval jutunk fel. A kulturális emlékek mellett a környék látványa is lenyűgöző a magaslatról. Napunk második felét pihenéssel töltjük, mivel egy privát strandra látogatunk el. A szabadidő alatt bele lehet menni a Holt-tengerbe, melynek roppant magas sótartalma miatt, az ember nem merül el, hanem lebeg a tetején! A felejthetetlen érzés mellé kipróbálhatjuk a magas ásványanyag tartalmú iszapot is egy pakolás keretében, aki úgy dönt, az csak pihen a parton. Programunk végeztével autóbuszunkkal visszatérünk szállásunkra.


3. NAP: JERUZSÁLEM VÁROSNÉZÉS


A mai napunkat teljes egészében Jeruzsálem történelmi és kulturális emlékeinek szenteljük. Reggel a Szent Sír-templommal kezdünk, mely Jézus Krisztus keresztre-feszítésének és egyben közeli sírjának és feltámadásának is a helyszíne. A világ egyik legfontosabb vallási helyeként számon tartott templom 7 vallásnak ad otthont! A templom bejárását követően elmegyünk a Siratófalhoz, mely a zsidó vallás legfontosabb helye. Jeruzsálem egyes részeit vallások alapján különböztetik meg, így járni fogunk a zsidó és a keresztény részen is, míg elérünk a Via Dolorosara, Krisztus keresztútjának a helyszínére. A stációk mentén haladunk, míg elérjük Szűz Mária sírhelyét. A szabadprogram során mindenkinek lesz lehetősége, hogy emléktárgyat vásároljon magának a különleges helyszínről. Az óváros felfedezése után térünk vissza szállásunkra. Némi pihenő után esti fakultatív programon lehet részt venni, az egykori citadellába, a Dávid-toronyba látogatunk el egy látványos lézer és zeneshow-ra mely Jeruzsálem történelmét ismerteti az ókori falakra vetített jelenetekkel. Fakultatív Dávid torony esti vetítés 80 NIS (helyszíni jelentkezés).


4. NAP: JERUZSÁLEM – TEL AVIV


Reggelit követően a világtörténelem egyik legérdekesebb írásos emlékét tekintjük meg, a Holt-tengeri tekercseket. A Krisztus korabeli pergamen és papirusz tekercsek számára külön épületet emeltek, a Könyv Szentélyét. Az Izrael Múzeum után a Sionhegyen folytatjuk kirándulásunkat mely Dávid király óta Izrael szellemi-lelki központja. Itt található maga Dávid király sírja is. Nem messze onnan látható az Utolsó Vacsora Terme, ahol állítólagosan a Leonardo által is megfestett jelenet zajlott illetve az Elszenderülés Bazilika, melynek altemplomában van egy magyar kápolna is. A délutáni órákban elhagyjuk Jeruzsálemet és Tel Avivba megyünk, ahol az aznapi szállásunk lesz.


5. NAP: TEL AVIV – BUDAPEST


Reggelit követően megkezdjük Izrael művészeti központjának, Tel Avivnak a felfedezését. Autóbuszos városnézésünk után a Carmel piacon nézelődünk. Nagyon érdekes a rengeteg árus igényesen tartott portékájának a látványa. Lesz lehetőség vásárolni is a számtalan fűszerből és érdekes gyümölcsből. Jaffában, az óvárosban szemügyre vehetjük a híres óratornyot, valamint sétálhatunk a történelmi hangulatú utcácskákon. Sok helyi művész lakik ebben a negyedben, és ez a bohém hangulat érződik a látogatók számára is. Szabadidőben lehetőség lesz kipróbálni valamelyik helyi éttermet, mivel Izrael egyik gasztronómiai központja is ez a terület. Az óvárosi program után a modern városrészt is érintve megyünk ki a repülőtérre, ahonnan menetrend függvényében, előreláthatólag az esti órákban szállunk fel. Budapestre a várható érkezésünk az éjjeli órákban lesz.


FONTOS INFORMÁCIÓ:


Izraelbe történő beléptetéskor az útlevelükben arab vagy más muzulmán országok pecsétjeivel rendelkező utasokat fokozott biztonsági kockázatú személyeknek tekintik és alaposabb biztonsági ellenőrzésre számíthatnak. Amennyiben viszont szíriai, libanoni, iráni, iraki pecsétet tartalmaz az útlevél, javasoljuk az új útlevél igénylését. Egyiptomi, illetve Egyesült Arab Emirátusi pecséteket tartalmazó útlevelek cseréje nem szükséges. Felhívjuk a figyelmüket arra is, hogy az útlevélben szereplő izraeli pecsét miatt megtagadhatják a későbbiekben Szíriába és Libanonba (és néhány más muzulmán országba) való belépést.Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!


A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.

A formulár elküldésével egy köteleségektől mentes követelményt realizál. Az elküldése után értesíteni fogja az utazásiközvetítő dolgozója, mely további információkat nyújt Önnek, és elvégzi a szükséges formalitást.

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:

A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.

 

Ha a honlapunkon véghezvisz egy rezerváció kérelmét, leellenőrizzük az aktuális kapacitást, a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező és nem kötelező illeték árát. Ahogy mindent leellenőriztünk és igazoltunk, azonnal értesítsük önt, megerősítsük a foglalását, és ez után elküldjük a kitöltött utazási szerződést és az iránymutatót, hogy kell mindent elintézni. Az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának lehetősége fenntartva

 A végleges árat az összes illetékkel beleértve, a távozások és érkezések pontos időpontját természetesen szívesen lekérjük önöknek a kérdéseik alapján. Az ár a repülőjegy és a kötelező illetékek árának változásával módosulhat (repülőtéri és biztonsági illetékek, üzemanyag pótdíj és hasonlók szerint). A pontos időt a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt pontosítsák. Hamarabb ezt nem tudjuk pontosan meghatározni.

 

 

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI

Értesüljön első kézből kihagyhatatlan ajánlatainkról és aktuális akcióinkról!