Utazási fiók

KUBA - ÜDÜLÉSSEL VARADERÓN VAGY CAYO SANTA MARIA-N

KUBA - ÜDÜLÉSSEL VARADERÓN VAGY CAYO SANTA MARIA-N, Kuba, 2018-03-20, Teljes ellátás
KUBA - ÜDÜLÉSSEL VARADERÓN VAGY CAYO SANTA MARIA-N
Időpont: Napok száma:
2018-03-20 - 2018-03-27 8 nap
Ellátás: Teljes ellátás Utazás típus: Körutazások
Közlekedés: Már: 583 000 Ft -tól
egyéni -  -0 %
Utazási szám: 
51792629

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

Ajánlatkérés
Leírás
Egyéni körutazás Kubában magyar nyelvű idegenvezetéssel, üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n
Havanna - Pinar del Rio - Viñales-völgy - Santa Clara - Sancti Spiritus - Trinidad - Cienfuegos - Disznó-öböl - Varadero / Cayo Santa Maria - Havanna


Kuba különleges országába vétek csupán a tengerpartok miatt elutazni – nem mintha azok a tengerpartok nem lennének mesés szépségűek! Havanna, a lenyűgöző és legendás főváros kötelező látnivaló, Cienfuegos és Trinidad a dél koloniális gyöngyszemei, ahol a közeli partokat már a Karib-tenger nyaldossa. A nyugat természeti látnivalói és Pinar del Rio dohányültetvényei, a rumlepárlók és cukornádültetvények, a füstös jazzklubok és a fényes revüszínházak, Che Guevara emlékei, s persze Varadero világszép tengerpartjai mind e semmihez sem hasonlító és egyedi hangulatú ország egy-egy arca, ahonnan hazaérve még sokáig csengenek az utazó fülében a szenvedélyes kubai dallamok, a salsa, rumba, son és cha-cha-cha fülbemászó ritmusai.

A körutazás különlegessége, hogy valamennyi állomása UNESCO világörökség, melyben nem csak a kulturális és történelmi látnivalók kaptak helyet, hanem Kuba csodálatos természeti kincsei is. Az autentikus program olykor letér a megszokott turista útvonalakról, hogy a résztvevők belekóstolhassanak a vidéki élet mindennapjaiba, és az igazi kubai konyha házias ízeibe. A kiemelkedő látványosságok tömérdek élményét Varaderó tengerpartján "pihenheti ki" az utazó, ahol hófehér homokú tengerpartok és all inclusive szállodák várnak.

A helyszínen magyar idegenvezető biztosított.Körutazás Kubában, üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n 1. nap
Érkezés Havannába, Kuba fővárosába. Találkozás a helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Havannában.

Körutazás Kubában, üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n 2. nap
Reggeli után egész napos, panorámás és gyalogos városnézés Havanna új és régi városrészének legfőbb nevezetességeivel: Malecón, Forradalom tér, Katedrális tér, Plaza de Armas, Plaza Vieja, Kapitólium. Ebéd egy helyi étteremben. Délután a kubai körutazás kóstolóval egybekötött látogatással folytatódik a Havana Club Rum Múzeumban, ahol a híres rum készül. A programból természetesen nem maradhatnak ki a 2. világháború alatt és után éveket Kubában töltő író, Hemingway kedvenc törzshelyei sem: az Ambos Mundos hotel, ahol az „Akiért a harang szól” c. műve született, a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárok, ahonnan a híres Mojito és Daiquiri koktélok indultak világhódító útjukra. Fakultatív programlehetőség: a Tropicana Show megtekintése. Vacsora és szállás Havannában.Körutazás Kubában, üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n 3. nap
Egész napos kirándulás ebéddel az ország nyugati részére, Pinar del Rio tartományba, ahol Kuba és a világ legjobb dohányát termő ültetvények zöldellnek (kb. 170 km). Látogatás a Világörökség részévé nyilvánított, festői Viñales-völgybe, amely boglya alakú szikláival és természeti szépségével páratlan látványt nyújt, majd ismerkedés a világhírű kubai szivar készítésével egy dohányültetvényen. Ebéd egy helyi étteremben, majd gyalogtúra és csónakázás az „indián barlang”-ban. A program zárásaként
a „Mural de la Historia” gigantikus sziklafestmény megtekintése. Késő délután visszautazás Havannába. Vacsora és szállás Havannában.

Körutazás Kubában, üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n 4. nap
Reggeli után elutazás Santa Clarába, az 1958-as kubai forradalom jelentős állomására: a híres páncélvonat, valamint a Che Guevara-mauzóleum megtekintése. Ebéd után továbbutazás Sancti Spiritusba, az 1514-ben alapított koloniális kisvárosba, ahol Kuba legrégebbi kőhídja, a Yayobo híd is található. Este szabadprogram, mely során lehetőség nyílik a koloniális kisváros esti életének felfedezésére. Igazi autentikus élményben lesz annak része, aki ellátogat a híres Casa de la Trovába, ahol egy vérbeli kubai salsa mulatság várja helyi kubai zenekarral és tánccal. Vacsora és szállás Sancti Spiritusban.

Körutazás Kubában, üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n 5. nap
Elutazás az Escambray hegység déli oldala mentén Trinidadba, Kuba egyik legszebb gyarmati városkájába. Útközben az első megálló a „cukormalmok völgye”. Látogatás egy cukornádültetvényen, melynek 7 emeletes tornyáról csodálatos panoráma nyílik a környező ültetvényekre. A program után továbbutazás a Karib-tenger partjára épült Trinidadba. Ebéd egy helyi étteremben majd városnézés a szűk utcácskáival, kovácsoltvas kapus, színes házaival lenyűgöző látványt nyújtó, több mint ötszáz éve alapított kubai városban, amely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A koloniális kisváros szinte változatlanul maradt fönn az eltelt több száz év alatt, Kuba egyik igazi ékköve. Trinidad főbb látnivalói: a Santissima Trinidad tér, a Plaza Mayor, a Canchanchara bár megtekintése. Továbbutazás Cienfuegosba, Kuba déli oldalának másik elbűvölő gyarmati városkájába, mely szintén a Világörökség része. Vacsora és szállás Cienfuegosban.Körutazás Kubában, üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n 6. nap
Reggeli után rövid panorámás és gyalogos városnézés Cienfuegosban: katedrális, Jose Marti tér a régi Thomas Terry színházzal. A program után továbbutazás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a Zapata-félszigetre, a madár- és állatvilágáról híres Montemar Nemzeti Parkba. Motorcsónaktúra a tengerbe vezető természetes lagúnán, majd kikötés az őslakos tainó indiánok szigetén, ahol a szokásaikat bemutató „indián skanzen” megtekintése. A program után látogatás az ország legnagyobb krokodilfarmján. Továbbutazás a Disznó-öbölbe, mely történelmi múltja mellett gazdag élővilágú tengerpartjáról is híres. Ebéd egy tengerparti étteremben, majd elutazás Varaderóra vagy az elmúlt években egyre népszerűbb, gyönyörű új szállodákkal beépített, fehér homokos tengerpartú Cayo Santa Maria-ra. A sziget különlegessége, hogy a szárazföldtől mintegy kb. 40 km hosszú töltésen keresztül közelíthető meg. Vacsora és szállás a választott üdülőhelyen.
Körutazás Kubában, üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n 7. nap
Üdülés, pihenés a tengerparton „all inclusive” ellátással. Sportolási lehetőségek: mini-katamarán, kajak, vízibicikli, szörf. A szállodák napközben animációs programokat, esténként szórakoztató műsorokat szerveznek a vendégeknek. Fakultatív programlehetőségek: katamarán kirándulás, delfinshow, delfinekkel fürdés.Körutazás Kubában, üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n 8. nap
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a havannai repülőtérre (Varaderóból kb. 140 km, Cayo Santa Maria-ról 380 km).


A közlekedés egyénileg választott repülőjárattal történik, melynek lefoglalásában irodáink készséggel nyújtanak tájékoztatást és segítséget.

A körutazásra a foglalás megtétele legkésőbb 26 nappal az indulás előtt szükséges.

Érkezés: keddi napon.
Programkezdés: szerdán.
A helyszínen magyar idegenvezető biztosított.

Minimum létszám: 2 fő.

Az ár tartalmazza
7 éjszakai szállás a választott kategóriájú szállodák kétágyas szobáiban (3 éj Havanna, 1 éj Sancti Spiritus, 1 éj Cienfuegos, 2 éj Varadero vagy Cayo Santa Maria) teljes ellátás, az üdülőhelyeken „all inclusive” ellátás utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal vagy személygépkocsival helyi magyarul beszélő idegenvezető a körutazás alatt és magyar telefonos asszisztencia az üdülőhelyeken baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás útlemondási biztosítás
Az ár nem tartalmazza
turista kártya díja (9 000 Ft/fő) kilépési illeték (25 CUC/fő). repülőjegy Kubába, melynek aktuális árairól az OTP Travel irodái készséggel adnak felvilágosítást.
Szállás
7 éjszakai szállás a választott kategóriájú szállodák kétágyas szobáiban (3 éj Havanna, 1 éj Sancti Spiritus, 1 éj Cienfuegos, 2 éj Varadero vagy Cayo Santa Maria)
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI

Értesüljön első kézből kihagyhatatlan ajánlatainkról és aktuális akcióinkról!