Utazási fiók

Körutazás Irán "Szent városaiban"

Utazás keresés
Körutazás Irán "Szent városaiban" - Irán
Körutazás Irán "Szent városaiban"
Körutazás Irán "Szent városaiban"
Időpontok száma:
1 időpont / 0 Last minute / 0 First minute
Ellátás: Program szerint
Közlekedés: repülő  Budapest
starstarstar

Időjárás:

Nem elérhető időpontok

Tervezett program:


 


1. nap: Budapest - Meshed


Elrepülés Budapestről Meshedbe átszállással.


 


2. nap: Meshed


Korai érkezés Meshedbe, mely Irán legszentebb városa és Teherán után az ország második legnagyobb települése. Pihenés, felfrissülés, majd a délelőtt folyamán körbe járjuk a város központjában található zarándokhelyet, Imam Reza sírhelyét, a köré épült komplexumot és az itt található múzeumokat. Ezután felkeressük a 18. század híres uralkodójának Nadír Shah-nak a síremlékét. Délután a város határában megtekintjük Irán ünnepelt nemzeti költőjének, a Királyok könyvének (Sáhnáme) szerzőjének, Firdauszínak a mauzóleumát. Késő délután szabadidő. Vacsora, szállás Meshedben.


 


3. nap: Meshed - Teherán


Reggeli, majd elrepülés Meshedből Teheránba. Érkezést követően az Alborz hegység lábánál megnézzük a Nivaran Palotát, amelyet még a 19. században kezdtek építeni a Kádzsárok uralkodása idején. Legújabb épületét Irán utolsó királya Mohammed Reza Pahlavi építtette és lakta szűkebb családjával. A palota bejárása után a Milad toronyhoz megyünk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a hegyekre. Délután szabadidő. Vacsora, szállás Teheránban.


 


4. nap: Teherán - Qom


Reggelit követően továbbutazás autóbusszal Qomba. A város központjában található Hazrat-e Masumeh aranykupolás sírhelyet keressük fel és körbejárjuk a köré épült lenyűgöző komplexumot. Qom a sííta iszlám egyik szent városa, tanulmányi központja és zarándokhelye. A helyi bazárba is benézünk, majd szabadidő. Vacsora, szállás Qomban.


 


5. nap: Qom - Hamadan


Reggeli, majd továbbutazunk Hamadan városába. A jelenkori Hamadanban - az ókori Ekbatana helyén épült város, amely település az Akhaimenida birodalom egyik fővárosa volt - a városnézés során megnézzük az ehhez kapcsolódó feltárásokat, utána pedig az egyik leghíresebb középkori muszlim tudós, az orvos és filozófus Avicenna sírhelyéhez látogatunk. Vacsora, szállás Hamadanban.


 


6. nap: Hamadan - Bisotun - Kermanshah


Reggelit követően, elhagyjuk Hamadant és Kermanshah felé utazunk a Zagrosz-hegység láncai között. Útközben megállunk Bisotunban, szemügyre vesszük a híres Dareiosz győzelmeit megörökítő, sziklába vájt feliratokat és domborművet. Kermanshahban megtekintjük a Szászánida uralkodók beiktatását ábrázoló sziklarajzokat (Taq-e Bostan). Este szabadprogram. vacsora, szállás Kermashahban.


 


7. nap: Kermanshah - Szúza - Ahvaz


Reggeli majd, a Zagrosz-hegységből a Perzsa-öböl menti síkságra ereszkedünk le látványos természeti környezetben, mely utazásunk egyik legizgalmasabb szakasza. Útközben megállunk a világ egyik legrégebbi településénél, a híres Szúzában. Felkeressük a Dareiosz által épített palota helyszínét és Dániel próféta síremlékét. Vacsora, szállás Ahvazban.


 


8. nap: Csogá Zanbil - Sustár - Ahvaz


Reggeli után a leghíresebb lépcsős templomot (Zikkurat) látogatjuk meg Csogá Zanbilnál, amely az i.e. 14. században épült és az Elámiak királya építtette. Ezt követően Sustár városát keressük fel, ami Szúza mellett a másik ősi városa a térségnek. Sustár leghíresebb látnivalója egyedülálló csatornarendszere, megtekintjük a város nagymecsetét és ősi várát is. Vacsora, szállás Ahvazban.


 


9. nap: Ahvaz - Budapest


Hajnalban elrepülés Ahvazból, érkezés Budapestre menetrendtől függően.


 


A változtatás jogát fenntartjuk!


 


Az út során érintett UNESCO Világörökségek:Bisotun - Dareiosz győzelmeit megörökítő sziklába vájt írás és dombormű
Szúza városa
Csogá Zanbil - Lépcsős templom az i.e. 13. századból
Sustár - Ősi csatornahálózat

A 200 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.


 


Borravaló: ajánlott 5 EUR/nap/fő

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:
- repülőjegyek (nemzetközi és belső)


- BBP biztosítás


- közlekedés kényelmes, komfortos légkondicionált autóbusszal


- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, büfé reggelikkel


- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető
* A vízumigénylő útlevelében nem lehet izraeli pecsét!


Minimum létszám: 18 fő


- 10-13 fő közötti felár: 45.000 Ft


- 14-17 fő közötti felár: 20.000 Ft 


 


Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF és 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek.


Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal. 


 


Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:


Teherán

Nem található a szálloda áttekintése.

A GPS koordináták nem elérhetőek


Értesüljön első kézből kihagyhatatlan ajánlatainkról és aktuális akcióinkról!