Utazási fiók

Körutazás és pihenés a Földközi-tenger két gyöngyszemén

Körutazás és pihenés a Földközi-tenger két gyöngyszemén, Olaszország, Szicília, 2018-08-05, Program szerint
Körutazás és pihenés a Földközi-tenger két gyöngyszemén
Időpont: Napok száma:
2018-08-05 - 2018-08-12 8 nap
Ellátás: Program szerint Utazás típus: Körutazások
Közlekedés: Már: 289 000 Ft -tól
repülő Budapest  -0 %
starstarstar
Utazási szám: 
49361179

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

Ajánlatkérés

Tervezett program:


 


1. nap: Budapest - Qawra


Elrepülés Máltára menetrendtől függően. Érkezést követően transzfer a sziget egyik leghangulatosabb tengerparti üdülővároskájába Buggiba-Qawra körzetében. A környék felfedezése, vacsora. Szállás Buggiba-Qawra körzetében.


 


2. nap: Valletta - Mosta - Mdina


Reggeli után egésznapos szigettúra: bejárjuk a főváros, Valletta mérnöki pontossággal megtervezett utcáit, közben felkeressük a Máltai Lovagrend kulturális örökségeit (Felső Barakka kertek, kilátó a világ egyik legszebb kikötőjére, Szent János katedrális, Nagymesteri Palota, stb.). Ezt követően az arabok által alapított egykori fővárosba, Mdinába látogatunk, ahol a zegzugos utcácskák közt sétálva, mintha visszautaznánk az időben. Végezetül Mostába látogatunk, ahol a híres mostai dómot keressük fel. Vacsora, szállás az előző napi szállodában.


 


3. nap: Gozo szigete


Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás Gozo szigetén:komppal átkelés Gozora és a sziget történelmi, építészeti és természeti nevezetességeinek - többek közt a világhírű "Gozo-ablak" nevű sziklaképződménynek - a meglátogatása. Késő délután visszautazás Máltára. (A program ára: 15.500 Ft.) Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.


 


4. nap: Marsaxlokk-öböl - Blue Grotto


Reggeli után kirándulás keretében vásárlás a festői halászfalu, Marsaxlokkpiacán, majd csónaktúra a lélegzetelállítóan szép tengeri kék-lila barlangokban (időjárásfüggő, a csónakázás a helyszínen fizetendő). Délután szabad program. Vacsora, szállás az előző napi szálláshelyen.


 


5. nap: Catania


Kora reggel átrepülünk Máltáról Szicíliára. Utána kirándulás a sziget déli központjába, az Etna által többször is elpusztított Catania városába. Séta a kikötőben, a halpiacon, a kicsi utcácskákban. Felkeressük a barokk dómot, és az elefántos kutat, amelyet egy földrengés után visszamaradt lávából faragtak ki. Élvezzük a város nyüzsgő életét. Délután szabadidő, vásárlási lehetőség. Vacsora, szállás Szicílián.


 


6. nap: Etna - Taormina


Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás a ma is működő vulkán, az Etna krátereihez és Taorminához, a Csontváry által is megfestett görög-római amfiteátrumáról híres ősi, igazi szicíliai hangulattal teli városhoz. Utazás a Nicolosi városkán át a Rifugio Sapienza-ig, az Etna déli részéhez, Európa legnagyobb és legaktívabb vulkánjához kb. 1800 méter magasságig. A Silvestri kráterek körbejárása vagy fakultatív felmenetel 3000 méterre felvonóval és/vagy terepjáróval (ez utóbbi a vulkáni tevékenység, az időjárási viszonyok és az egészségi állapot függvénye). A felvonó és a Jeeppel való felmenetel a helyszínen fizetendő (felvonó + jeep kb. 60 EUR/fő). Délután a Szicília "gyöngyszemeként" emlegetett Taormina nevezetességeivel ismerkedünk.  Felkeressük a görög-római színházat, a Dómot és a Városi Parkot, gyönyörködünk a jón-tengeri kilátásban. (A program ára: 18.500 Ft, nem tartalmazza a felvonó és Jeep költségét). Vacsora, szállás az előző napi szállodában.


 


7. nap: Aci Trezza


Reggeli után szabad program, fürdési lehetőség, pihenés. Délután fakultatív programlehetőség: a Jón-tenger partján fekvő, történelmi falucska, Aci Trezza meglátogatása. Városnézés és séta a parton, mely során megnézzük az Odüsszeia-ból jól ismert Küklopsz sziklákat. (A program ára: 5.900 Ft.) Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.


 


8.nap: Szicília - Budapest


Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre.


 


Az út során érintett UNESCO Világörökségek:


-            Valletta városa


-            Etna


 


A változtatás jogát fenntartjuk!

A 115 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.


 


Borravaló: ajánlott 4 EUR/fő/nap


A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:


-          repülőjegy


-          BBP biztosítás


-          közlekedés külön autóbusszal, komppal


-   szállás: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós  szobákban, reggelikkel


-           csoportkísérő idegenvezető, helyi idegenvezetők


-          belépők a közös programokra


Minimum létszám: 25 fő


Fakultatív program: minimum 15 főtől


 


Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 


FONTOS! Az útlevélnek vagy a plasztik személyi igazolványnak legalább a visszaérkezésig érvényesnek kell lennie.


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.


Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI

Értesüljön első kézből kihagyhatatlan ajánlatainkról és aktuális akcióinkról!