Utazási fiók

Boni Apartman - Ulcinj város

Boni Apartman - Ulcinj város, Montenegró, Ulcinyi régió, 2018-05-05, Reggeli
Boni Apartman - Ulcinj város
Időpont: Napok száma:
2018-05-05 - 2018-05-12 8 nap
Ellátás: Reggeli Utazás típus: Tengerparti
Közlekedés: Már: 44 200 Ft -tól
egyéni -  -0 %
Utazási szám: 
53603527

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

Ajánlatkérés
A szervező utazási iroda megjelölése : Boni Apartman - Ulcinj - Nagystrand
Leírás
Ulcinj Montenegró legdélebbi települése. 12 kilométer innen már csak a Shqiperia folyó van, mely egyben a montenegrói-albán határt testesíti meg. Ulcinj egy tökéletes nyaralási célállomás hiszen a városban szép középkori épületek vannak, kedvesek a helybéliek és itt található az egész Adria egyik leghosszabb strandja, a 12 kilométer hosszú, Hosszú strand.
Fekvés
Az apartmanház a városközponttól kb. 200 m-re található.
Távolságok
Az apartmanház Budapesttől kb. 1080 km, Ulcinj központjától, bolttól, éttermektől 200 méter. A strand is 200 méter, ha lépcsőkön közelítjuk meg, úton haladva 400 m. A Velika Plaza nevű strand 4 km-re van.
Szállás
Az apartmanház a városközponttól 200 m-re található.
Az apartmanház teraszán reggelizős bár került kialakításra.
WiFi, mosoda-szervíz, mini fitness center
Felszereltség
A házban összesen 19 apartman található, ezekből 9 db kétágyas, 7 db háromágyas, 2 db négyágyas, és 1 db ötágyas.
Mindegyik apartman TV-vel, klímával, mini-konyhával, fürdőszobával (törölközővel), terasszal felszerelt.
Sport és szórakozás
Strandok

A városi strand (mala plaza, vagyis kis strand) az egész Ulcinj öböl partját beteríti. Széles, lassan mélyülő homokos part, előre telepített napágyak és hatalmas hullámok. A part nagyon lassan mélyül, így jó hosszan bele lehet rohanni a tengerbe. A strand nyugati végét a Citadella zárja le. A városi strand nagyon jó, mert kövez van mindenhez, viszont déli tájolású ami annyit jelent, hogy a nap korán lemegy a Citadella ormai között. Ha sokáig kint szeretnénk lenni a tengerparton, válasszuk a Hosszú strandot!

A Hosszú strand Ulcinj dél végén:
A Hosszú strand (Velika plaza) Ulcinjtól délre fekszik. Nem véletlenül kapta a hosszú megnevezést. Egy 12 kilométer hosszú, homokos partszakaszról van szó. Kis túlzással azt lehet mondani, a Hosszú strand Ulcinj déli végétől egészen Albániáig tart. A partvonal 50-100 méter széles, finom homokos és lassan mélyül. Több helyen le tudunk parkolni a strand mögött és több napágyas blokk van. Ha kedvünk van beülhetünk egy ilyen igényesen kialakított napágyas részre, vagy csak simán a nyílt homokos tengerpartra. Érdemes jó hosszan kint maradni a tengerparton, mert végignézhetjük a naplementéket.
Előnyök és hátrányok
Parkolási lehetőség a ház előtt.
Tipp
Látnivalók

Ulcinj óvárosa az egyik legrégebbi építészeti hagyományokkal rendelkező település az egész Adriai-tengeren. A legfontosabb látnivaló az óváros keleti peremére épült Citadella. Az erődítményt még az illír időkben kezdték el építeni. A VI. században két kaput kapott az erőd. A keleti kapun a tengert lehetett elérni, míg a nyugati kapu a szárazföld felé nyílik. Legtöbbet a velenceiek tettek hozzá, majd a török uralom alatt továbbépítették. A Torony a Citadella legmagasabb pontja. Az erődítmény tetejére a későbbi évszázadokban két és három emeletes barokk és reneszánsz stílusú kőházakat építettek. Ha itt nyaralunk többször meg fogjuk mászni a Citadellát, hiszen innen nyíilik a legszebb kilátás a strandra és az óvárosra.
A Citadella uralja az óváros nyugati végét
Ulcinj legfontosabb látnivalója a Citadella (Nagyítható fotó!)

Az óváros keleti részén található a Velencei Palota. A velencei időkben a helyi uralkodó megbízottja lakott itt, majd a későbbiekben a törvényhozás került át ide. További látnivaló a Szent Marije templom melyet eredetileg a XIII. században építették. A XV. században átalakították mecsetté. Ma múzeumként üzemel az egykori szentély. A XIII. században épített püspöki palota pedig ma a Néprajzi Múzeumnak ad otthont. A városfalakon kívül találjuk a XIX. században épült Szent Miklós ortodox templomot.
További részletek
Ulcinj már a bronzkortól lakott. Görögök alapították a hivatalos források szerint. Ie. III. században már szerepel Apollón Rhodoszi költeményében. Görög hatásra alakultak ki a várost övező hatalmas falak. 163-ban a rómaiak elfoglalják a várost és Olcinium néven csatolták a birodalomhoz. A Római Birodalom kettészakadása után Ulcinj a Kelet-Római Birodalomhoz, majd a Bizánci Birodalomhoz került. A bizánciak után kalózok foglalták el. Ulcinj volt a legnagyobb és legerősebb kalózváros a Adriai-tengeren. A XV. században a Velencei Köztársaság része lett, majd 1571-ben a Török Birodalom foglalta el. Csak 1878-ban a berlini szerződés értelmében Ulcinj visszakerült Montenegróhoz.
Látnivalók
Ellátás
Reggeli
Közlekedés
Egyénileg
Az ár tartalmazza
A szállást 8 nap 7 éjszakára apartmanos elhelyezéssel és a megadott ellátással
Az ár nem tartalmazza
Bejelentkezési és üdülőhelyi díjat
Betegség-,baleset-,poggyászbiztosítást
Sztornó (útlemondási) biztosítást
Az utazás költségét
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI

Értesüljön első kézből kihagyhatatlan ajánlatainkról és aktuális akcióinkról!