Utazási fiók

Bolgár körutazás-Magyar jelek nyomában

Bolgár körutazás-Magyar jelek nyomában, Bulgária, Burgasz, 2018-09-03, Reggeli
Bolgár körutazás-Magyar jelek nyomában
Időpont: Napok száma:
2018-09-03 - 2018-09-10 8 nap
Ellátás: Reggeli Utazás típus: Körutazások
Közlekedés: Már: 99 900 Ft -tól
repülő Budapest  -0 %
Utazási szám: 
56057498
Ajánlatkérés
leírás

Fedezze fel Bulgáriát a --szal!

Szolgáltatások

BOLGÁR KÖRUTAZÁS

„MAGYAR JELEK NYOMÁBAN”

 

ÚJDONSÁG!
REPÜLŐVEL-BUSSZAL

 

1. nap: Budapest- Burgasz- Várna

Indulás Budapestről repülővel Burgaszba – országon belül buszos utazás. Repülési idő kb. 1 óra 30 perc.

Burgaszból autóbusszal utazunk tovább Várna városába. Útközben megtekintjük az Aladzsa sziklakolostort (a belépő külön fizetendő, kb. 3 Euro/ fő). Várna történelmi városának megtekintése során felfedezzük többek között a magyar - bolgár vonatkozásokat is. A program végeztével elfoglaljuk szálláshelyünket.

Szálláshely: Várna.

2. nap: Várna-Kaliakra fok - Balchik- Shumen

A reggelit követően egy rövid, egy órás utazás után megérkezünk következő állomásunkhoz, a Kalikra fokhoz, mely lefordítva "Gyönyörű" hegyfokot jelent. A tengerpart egyik gyöngyszeme ez a festői szépségű, vörös sziklákkal borított természetvédelmi terület. Ezután folytatjuk utunkat Balcsikba, mely a bolgár tengerpart egyik legrégebbi települése és egyben a bolgár művészi élet központja is. Az ókori görögök szerint itt született Aphrodité, a szépség istennője. Szépsége Ferdinánd román király feleségét, Mária királynét is megihlette, aki itt építette fel nyári kastélyát az 1930-as  években. Az épület olasz, míg a hozzá tartozó hatalmas kert svájci mérnökök tervei alapján készült. Ez az „oázis” Balcsik fő látványossága (külön fizetendő kb. 5 euro. A kertben szubtróposi növényritkaságokat, rózsabokros sétányokat és kaktuszkertet is találunk. A Balkán hegység felé vesszük az irányt, Shumenba. Ellátogatunk a Kossuth Lajos Múzeumba és a magyar vonatkozások nyomaiba eredünk. A program végeztével elfoglaljuk szállásunkat Shumenban.

Szálláshely: Shumen.

3. nap: Shumen - Veliko Tarnovo - Lukovit- Szófia

Autóbuszos utazásunk csak most kezd igazán izgalmassá válni. Reggeli után a Balkán hegység szívébe, Bulgária egykori fővárosába, Veliko Tarnovoba folytatjuk. Az egyedülálló hangulatú városban megtekintjük többek között a középkori erődöt, a Tzarevetz-t (külön fizetendő kb. 3 euro), majd az óvárosban az iparosok műhelyeiben betekintést nyerhetünk a kézművesség fortélyaiba. Következő állomásunk a Lukovit falucska mellett található Prohodna barlang vagy közismertebb nevén „Isten szemei” barlang. A barlang megtekintése után vacsora a szikla kolostornál. A fővárosba, Szófiába indulunk, ahol megpihenünk éjszakára.

Szálláshely: Szófia.

4. nap: Szófia- Rila - Plovdiv

Reggeli után Szófia történelmi belvárosát fedezzük fel, majd folytatjuk utunkat a Rilai Kolostorhoz (külön fizetendő kb.7 euro). A kolostor Bulgária és a bolgár ortodox egyház legszentebbnek tartott helye, amely a Rilai-hegységben található, dél-nyugat Bulgáriában. Története visszanyúlik a X. századba, amikor a bolgárok védőszentje, Rilai Szent János (Ivan Rilszki) a környéken vonult remeteségbe, majd halála után a követői kolostort alapítottak emlékére. 1976-ban nemzeti, történeti emlékhellyé avatták, 1983 óta pedig az UNESCO világörökség része. Folytatjuk utunkat  Plovdivba, ahol ezt az éjszakát töltjük majd.

Szálláshely: Plovdiv.

5. nap: Plovdiv – Szozopol

Reggeli után indulunk délelőtti programunkra, mely során Plovdiv óvárosát járjuk be. Plovdiv a bolgár kultúra városa, számtalan érdekességgel. Megtekintjük az óvárost, majd az ország legjelentősebb antik műemlékét, az Amfiteátrumot (belépő kb. 5 euro). A kora délutáni órákban folytatjuk utunkat Szozopolba, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

Szálláshely: Szozopol.

6. nap: Szozopol- Pomorie - Neszebár- Napospart

Reggeli után Szozopol és az Anasztázia- sziget vár minket. A program hajókázás és ebéd (fakultatív, külön fizetendő kb. 10 euro/fő)  Szent Anasztázia szigetén vagy szabadprogram az óvárosban.  A több évezredes múlttal rendelkező város kis szigete történelmi és természeti látnivalókat is nyújt. A Szent György templomban őrzött ereklyékről úgy tartják, hogy Keresztelő Szent Jánosé volt. Délután folytatjuk utunkat a közeli Pomorie városba, ahol meglátogatjuk a Szent György kolostort, amely Bulgária egyetlen, működő tengerparti kolostora. Végül elfoglaljuk szállásunkat Naposparton.

Szálláshely: Napospart.

7. nap: Neszebár Óváros

Reggeli után egy csodás program következik, Neszebár óvárosát járjuk be. Városnézésünk során megtekintjük a Kr.e. az V. században alapított Óvárost, amit egy szűk földsáv kapcsol össze a szárazfölddel. Jellegzetes bolgár faházai, hangulatos macskaköves utcái, egyedülálló tengeri panorámás éttermei felejthetetlen élményt nyújtanak. A város műemlékekben gazdag, az UNESCO 1983-ban felvette a Világörökség listájára. Ezen kívül megtekintjük Neszebár főbb templomait, amelyek a városalapító görögök, majd a bizánci kor emlékeit hordozzák. A városnézés végeztével lehetőség van egy kellemes hajókázásra a Fekete tengeren, fürdőzéssel egybekötve (a program fakultatív, ára 25 EUR/fő, mely összeg tartalmazza az ebédet és az all inclusive italfogyasztást a hajó fedélzetén). Esti kikapcsolódásként a „Bolgár est” programunkat ajánljuk, ahol tradicionális ételek-italok kóstolása közben élvezhetjük a látványos programokat, parázstáncot. (A program ára 25 EUR/ fő) Az élménydús nap után Naposparton szállunk meg.

Szálláshely: Napospart.

8. nap: Napospart- Burgasz- Budapest

A reggeli órákban elbúcsúzunk Bulgáriától és a burgaszi repülőtérre indulunk. Hazaindulás Burgaszból repülővel Budapestre.

   Az ár tartalmazza: szállást reggelivel, közlekedést, üdülőhelyi díjat, magyar idegenvezetést.
   Az ár nem tartalmazza: vacsora, fakultatív programok és belépők árait ( leírásban ),repülőtéri illetéket, kerozin pótdíjat, BBP biztosítást, fakultatív útlemondási biztosítást ( 1,4% )
    A program minimum 40 fő esetén indul.

Szobák

2 ágyas standard vagy 1 ágyas standard szobákban

Ellátás

Reggeli vagy félpanzió

A formulár elküldésével egy köteleségektől mentes követelményt realizál. Az elküldése után értesíteni fogja az utazásiközvetítő dolgozója, mely további információkat nyújt Önnek, és elvégzi a szükséges formalitást.

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:

A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.

 

Ha a honlapunkon véghezvisz egy rezerváció kérelmét, leellenőrizzük az aktuális kapacitást, a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező és nem kötelező illeték árát. Ahogy mindent leellenőriztünk és igazoltunk, azonnal értesítsük önt, megerősítsük a foglalását, és ez után elküldjük a kitöltött utazási szerződést és az iránymutatót, hogy kell mindent elintézni. Az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának lehetősége fenntartva

 A végleges árat az összes illetékkel beleértve, a távozások és érkezések pontos időpontját természetesen szívesen lekérjük önöknek a kérdéseik alapján. Az ár a repülőjegy és a kötelező illetékek árának változásával módosulhat (repülőtéri és biztonsági illetékek, üzemanyag pótdíj és hasonlók szerint). A pontos időt a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt pontosítsák. Hamarabb ezt nem tudjuk pontosan meghatározni.

 

 

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI

Értesüljön első kézből kihagyhatatlan ajánlatainkról és aktuális akcióinkról!