Utazási fiók

Balkán körút - Montenegrói nyaralással 9 nap/ 8éj

Balkán körút - Montenegrói nyaralással 9 nap/ 8éj, Montenegró, 2018-07-14, Félpanzió
Balkán körút - Montenegrói nyaralással 9 nap/ 8éj
Időpont: Napok száma:
2018-07-14 - 2018-07-21 8 nap
Ellátás: Félpanzió Utazás típus: Körutazások
Közlekedés: Már: 115 900 Ft -tól
autóbusz -  -0 %
starstar
Utazási szám: 
54146208

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

Ajánlatkérés
Rövid ismertető

A Balkán hallatán az embereknek elsősorban "Európa puskaporos hordója" elnevezés jut eszébe, hiszen itt valóban a római kortól kezdve a napjainkban lezajlott háborúkig folyamatos zavargások és harcok dúltak. Programunkon igyekszünk bemutatni Önöknek a térség más, elfeledett arcát, annak soknemzetiségű egyvelegét, színes kulturális örökségeit. Utunk öt országon - Horvátország, Bosznia, Montenegró, Albánia, Szerbia-és azok történelmi városain át vezet. Életre szóló élményt ígérünk mindazoknak, akik csatlakoznak hozzánk, hogy együtt fedezzük fel ennek a méltatlanul elhanyagolt térségnek az egyedülálló látnivalóit és csobbanjuk a Montenegróhoz tartozó kék Adriában.
Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). 
Szükséges útiokmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél.
Nincs éjszakai utazás!
Szállás

1 éj Bosznia - Mostar környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban 
6 éj Montenegró - Canj Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas) fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).
1 éj Szerbia - Zlatar környéke Hotel**, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás (krt)
félpanzió (bővített kontinentális reggeli, menüvacsora) Montenegróban: a vacsora 3 menüből választható és saláta bárral kiegészített.
Időpontok

2018.07.14-07.22. 
Fel és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács.

Hasonló program májusban és szeptemberben: ITT!

Program
1. nap: Szarajevó:
Indulás reggel 06.00 órakor Budapestről. délutáni órákban érkezés a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján Bosznia „büszke” fővárosába, Sarajevo-ban, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Szarajevó a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Mostar, Dubrovnik:
Reggeli után irány a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú város, Mostar. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Továbbutazunk, majd a világörökség egyik büszkeségét, Dubrovnikot keressük fel. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel a költők által „földi mennyországnak” nevezett városban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfal mentén. Továbbutazás a montenegrói szálláshelyre. 

3. nap: Pihenés vagy fakultatív „fishpiknik” (félnapos): fürdéssel és ebéddel egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. Ez a nap valódi kikapcsolódás, a kristálytiszta Adria mellett, egy pohár borral és ízletes ebéddel, melyet a hajó legénysége készít nekünk. Részvételi díj: 25 EUR/fő. 

4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Cetinje, Kotor, Budva: 
Mesébe illő program csalogat bennünet, az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulás során a Montenegrónak nevet adó impozáns Fekete-hegy környékét ismerjük meg. Az egykori főváros, Cetinje felé vesszük utunkat, ahol megtekintjük az uralkodó egykori rezidenciáját, a Biliárd-lakot és a Történelmi Múzeumot. Végezetül ellátogatunk a felemelő Szt. Péter kolostorhoz. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, a magas hegyek ölelésében fekvő, festői Kotor városába vezet. Sétálunk a világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jellegű szűk utcáin, és a templomokat körülölelő terein. Ezután a tengerpart mentén délre, Budva városába indulunk, mely eredetileg egy kis szigetre épült. Itt a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást. Sétánk után továbbhaladunk a szálláshelyünkre. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

5. nap: Pihenés és strandolás a szálloda előtti strandon.

6. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Albánia (Shkodra, Tirana, Durres): 
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. A napot az illír időkre visszanyúló történelemmel rendelkező, ódon hangulatot árasztó Shkodra-ban kezdjük. Ezt követően az albán fővárosba, Tirana-ba megyünk, mely fénykorában karavánutak központjaként virult a lenyűgöző Dajti-hegy lábánál. Buszos és rövid gyalogos városnézés során részesei lehetünk a főváros múltjának és jelenének, megismerkedünk a város nevezetességeivel, mint Skenderbeg tér, Dzsámi és a városháza. Ezt követően az albán tengerparton Durres felé vesszük az irányt. A tengerparton sétány, a belvárosban pedig hangulatos éttermek, kávézók, cukrászdák és üzletek várják az utazókat. Megnézzük a város ókori amfiteátrumát, amelyhez kis, mozaikokkal díszített kápolna is tartozik. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

7. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Bar, Stari Bar és hajókirándulás a Skadari tavon:
Reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és annak ódon vára az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző „Olive a Mirovica” nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült ki. A nap második felét a térség legnagyobb tava mellett kezdjük, egy ízletes ebédet fogyasztva, a festői szépségű Skadari-tó partján. A területen Montenegró Albániával osztozik, itt megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Ezután hajóra szállunk és gyönyörködhetünk a tó varázslatos víztükrében és a partot övező tájban. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

8. nap Ostrog kolostor, Moraca kanyon:
Reggeli után búcsút intünk a montenegrói partoknak és a "Fekete hegyek" felé vesszük az irányt. A mai utunk természeti és építészeti szépségekben bővelkedik. Az Ostrog kolostor szerb ortodox templom Montenegróban, magasan, egy hegybe építve. A legnépszerűbb zarándokhely Montenegróban, és az egyik leglátogatottabb templom a Balkánon, mely a múltról, a jelenről és a jövőről tanúskodik, vallásról, kultúráról, a montenegrói nép hagyományairól, amely évszázadok óta ezen a területen él. Majd a Moraca kanyonon keresztül, Szerbia felé indulunk. Szállás elfoglalása és vacsora. 

9. nap Uvac folyó és kanyon:
Reggeli után ismerkedünk a A Szerbia délnyugati részén elterülő, 75 négyzetkilométer területű Uvac Tájvédelmi Körzet legszebb részét, az Uvac folyó által kivájt Uvac kanyont és három mesterséges tavát. A hihetetlenül zöld folyó, csillámló kígyóként tekergőzik végig a meredek mészkőfalakba vájt mederben. Ki-ki kedvére hajóra szállhat és közelről megismerkedheta folyó és kanyon szépségeivel,  számos hal és ritka madár lakja a területet, mint például a fakó keselyű. Hajókázás ára és a Tájvédelmi park belépőjegye kb. 15 EUR/fő.  Élményekkel feltöltődve irány Magyarország. Hazaérkezés az esti órákban.

Néhány kedvcsináló videó a városokról:

Szarajevó: ITT!
Budva, Kotor:
ITT!
Uvac: ITT!

Felárak és belépők

Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!
Üdülőhelyi díj:
 12 évig:1 500 Ft/fő; 12 évtől:4.500 Ft/fő

Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
- Albánia: 30 EUR/fő
- Kotori öböl, Kotor, Budva: 25 EUR/fő
Fishpiknik: 25 EUR/fő
Skadari-tó, Bar, Stari Bar: 30 EUR/fő

- Belépők a helyszínen kb. 40 EUR/fő + 15 EUR/fő (Uvac hajó és belépő).

Fakultatív programok kedvezményes csomag, 4 kirándulásra: 110 EUR helyett csak 100 EUR!!

FIGYELEM! Az albán fakultatív kiránduláson résztvevők úti okmányának a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie!
Minimum létszám
35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
A részvételi díj tartalmazza
autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátást, programokat, magyar idegenvezetőt.
A részvételi díj nem tartalmazza
baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 5085 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programokat és a belépőket.
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI

Értesüljön első kézből kihagyhatatlan ajánlatainkról és aktuális akcióinkról!