Utazási fiók

FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK TÖRÖKORSZÁGBAN

Antalya városnézés: A túra résztvevőit a régió egyik legjellegzetesebb városának szívébe kalauzoljuk, ahol megismerkedhetnek a helyi kultúrával, mely tökéletes elegyet alkot a természettel. A program során meglátogatjuk a Kursunlu vízesést, vásárolgatunk az óvárosban. Ezután elsétálunk a kikötőbe, ahol hangulatos kávézók, éttermek és bárok találhatóak. A program végén ismételten lehetőségünk nyílik vásárolni helyi ékszer- és bőrműves boltokban.
Foglalható: Antalya, Belek. Program ára: kb. 25 €/fő.

Side városnézés: Side városát narancsültetvények és gyapotmezők veszik körül, neve az anatóliai gránátalma szóból ered. A városlátogatás során a túra résztvevői sétálhatnak Side elbűvölő óvárosában, megtekinthetik a bazársort a kikötővel és ókori romokkal az aljában, illetve ellátogathatnak egy arany- és bőrüzletbe.
Foglalható: Side, Kemer. Program ára: kb. 25 €/fő.

Alanya városnézés: A városlátogatás során a résztvevők megcsodálhatják a város feletti panorámateraszról Alanya városának csodálatos kilátását, sétát tehetnek a bazárban és a kikötőben, illetve ellátogatnak egy ékszer- és bőrüzletbe.
Foglalható: Alanya. Program ára: kb. 25 €/fő

Manavgati hajókirándulás, vásárlás: A program mecsetlátogatással és a manavgati vízesés megtekintésével kezdődik, majd a egy nyugodt és kellemes programon vehetnek részt az utasok, lehajózva a folyó deltájáig. Itt lehetőség nyílik fürdeni a tengerben vagy a folyóban – ahogy tetszik. A visszahajókázás után lehetőség nyílik egy textiláruházban a vásárlásra. A hajón az ebéd elfogyasztása benne van az árban!
Foglalható: Antalya, Belek, Side, Alanya, Kemer. Program ára: kb. 45 €/fő.

Törökfürdő (hammam): Feltétlenül ajánljuk, hogy a nyaralás megkezdésekor látogassanak meg egy hammamot. Így testük mielőbb megszabadulhat az elhalt hámrétegtől, lelkük pedig az egész éves fáradtságtól, stressztől - ezzel is elősegítve a tökéletes nyári relaxációt. A törökfürdő felejthetetlen élmény, felfrissíti a testet és a lelket. Szaunázás után a kezelés a márvány teremben zajlik, tetőtől talpig alapos szappanozás, testradírozás, ledörzsölés tartozik a kezeléshez, majd végül ezt követi egy lazító masszázs. Utána átkísérik Önöket egy pihenő terembe, ahol teát kínálnak fel (ez külön fizetendő). A program végén megújultan, kipihenve térnek vissza a hotelbe.
Foglalható: Kemer, Antalya, Belek, Side, Alanya. Program ára: kb. 25 €/fő.

Taurus-Trophy kirándulás: Egy különleges program, amelynek során raftingolunk és Selge ókori színháza megtekintésével még a kultúrának is hódolunk. Helyszínünk a festői szépségű Köprülü Nemzeti Park, ahol zárt terepjárókkal közlekedünk, amit a vendégek vezethetnek (a jogosítványt fel kell mutatni). A nap folyamán a hegyek között az erdőben többek között ellátogatunk egy 500 méter mélységű kanyonhoz, majd a jeepekkel Selge kis falucskájába megyünk fel közel 1100 méter magasságba, mely az ókorban jelentős város volt. Itt a római időkből fennmaradt színházat tekintjük meg. A program keretén belül egy mini-raftingon is részt veszünk, így ki lehet próbálni a vadvízi evezést a Körü folyón. Beskonak faluban van a bázisunk, ez a kiinduló és az érkezési pont, ahol a folyó partján egy kellemes piknikező helyen fogyasztjuk el az ebédünket.
Foglalható: Kemer, Antalya, Belek, Side, Alanya. Program ára: kb. 79 €/fő.

Pamukkale-Hierapolis (egy napos): Egész napos kirándulás az évezredek alatt formált Pamukkale-“gyapotvárhoz”, mely Törökország szimbóluma és egyike a világ természeti csodáinak. Közvetlenül felette magasodik Hierapilos szent városa. A program során megismerhetik “Kleopatra fürdőjét”, mely a világszép királynő szépségének forrása a legendák szerint. Az alábbi ár tartalmazza a három étkezést és a belépőket (kivéve a Kleopatra fürdőbelépőt, mely kb. 15€). Foglalható: Kemer, Antalya, Belek, Side, Alanya. Program ára: kb. 65 €/ fő.

Búvárkodás: Ha szeretné felfedezni a tenger mélyének szépségeit, akkor ezt az egész napos programot kifejezetten Önnek találták ki. Szakképzett búvároktatók délelőtt oktatást tartanak, majd pár méteres mélységbe merülésen próbálhatjuk ki a frissen szerzett ismereteiket gyakorlatban is. A fedélzeten felszolgált ebéd, napozás és fürdés után következik a délutáni merülés. Foglalható: Alanya, Kemer, Antalya, Belek, Side - program ára: kb. 45 €/ fő (kísérő díja: kb. 30 €/ fő)

Demre-Myra-Kekova kirándulás: Összekapcsoljuk a páratlan szépségű ókori romok megtekintését napozással és hajózással az elsüllyedt kekovai romok között. A hajózás során megtekintjük a nekropolisz szarkofágjait, az ókori romokat a víz alatt és felett. A lükiai temetkezés legkülönlegesebb emlékeit, a sziklasírokat és egy ókori színházat Myrában, a mai Demre városa mellett nézzük meg. Ebben a városkában élt Szt. Miklós is, aki a gyermekek védőszentjeként Mikulás néven vonult be a köztudatba. Bazilikájának romjai a városka szívében találhatók. Foglalható: Kemer, Antalya, Belek, Side. Program ára: kb. 65 €/ fő.

Anatólia Tüzei show: Mustafa Erdoğan táncegyüttese, a Fire of Anatolia című előadásával vált híressé fergeteges táncelőadásával, mely ötvözi a tradicionális török néptáncot a balettel, kortárs tánccal, és hastánccal, bejárta a világot. Hazájában is hatalmas népszerűségnek örvend, s nézők ezrei gyönyörködnek esténként előadásukban. Fontos: Fényképezni és videózni a műsort nem lehet! ÚJ: A sikeres táncegyüttes újabb műsora is programra került, mely a Trójai háború történetét meséli el táncos formában. Foglalható: Antalya, Belek, Alanya, Side, Kemer (Program ára: kb. 52 €/ fő)

Jeep szafari: Kalandos túra a Taurus-hegységen át Land Rover terepjárókkal. Letérünk az aszfaltról és gyönyörű tájakon, illatos erdőkön át roskadozó gyümölcsfák közt folyón átgázolva vezet utunk a nyitott terepjárókkal. Ismerkedés a falusi élettel, látogatás egy vidéki családhoz egy majd 100 éves falusi házba, egy mecsetbe, gözleme kóstoló. Fürdés a hűs vizű Dim Çay patakban, forrásvizet iszunk, ebéd egy romantikus úszó étteremben ahol a vízcsobogást hallgatva, ringatózva kóstoljuk meg a parázson sült pisztrángot vagy csirkét. Csodálatos tájak, kalandos utak… Családoknak is ajánljuk! Éjszakai változata is létezik a túrának, rallyval az éjszakai erdő fái közt, romantikus vacsora az alanyai várban, vizi pipázás egy erdei kávéházban és újra rally... Adrenalinfüggőknek! Fontos: A programon 6 év alatti gyermek nem vehet részt! Foglalható: Jeep szafari: Side, Alanya, Kemer, Belek, Antalya. Program ára: kb. 33 €/ fő. Esti jeep szafari: Alanya. Program ára: kb. 33 €/ fő.

Rafting: Egész napos program a Köprülü kanyon meseszép környezetében: a többiek és a saját magunk legyőzése a hegyi folyón. Kezdőknek is alkalmas terep, ahol a túravezetők segítségével 6-12 személyes raftokon, vagy 2 személyes kenukon ereszkedünk le a habokon. Délelőtti transzfer és eligazítás után rögtön ki is próbálhatjuk ügyességünket egy szelíd zúgón, majd egy 13 km-es szakaszon átadhatjuk magunkat a vizes örömöknek és versenyezhetünk a többi hajóval. Ezután elfogyaszthatjuk a jól megérdemelt grill ebédet. A túra legszebb részeit profi fotósok megörökítik, melyeket a program végén meg lehet vásárolni.
Foglalható: Kemer, Antalya, Belek, Side, Alanya. Program ára: kb. 29 €/fő.

Quad szafari: Egy feledhetetlen fél napos program, mely más dimenziókba repít és amelyet a festői szépségű Taurus-hegység völgyeiben tapasztalhatunk meg. A nem mindennapi kaland alatt lehetőség van versengeni a széllel és élvezni a sebességet a gyönyörű természetben. Felejthetetlen élményt nyújt minden korosztály számára. A quadokon egyedül és párosával is utazhatnak, a csapatot minden esetben vezetők kísérik végig az útszakaszon. A biztonság érdekében a szervezők védősisakot és védőszemüveget biztosítanak a résztvevőknek.
Foglalható: Kemer, Antalya, Belek, Side, Alanya. Program ára: kb. 39 €/fő. Második személy: 20 €

Zöld-kanyon: Az egész napos program során megcsodálhatjuk a festői, türkiz-zöld kanyont, lehetőség nyílik fürdőzésre a nap folyamán, illetve egy ebédet fogyaszthatunk el egy gyönyörű panorámájú étterem teraszán.
Foglalható: Side, Alanya, Antalya, Belek, Kemer. Program ára: kb. 59 €/fő.

Aquapark + Delfin show: Aqualand és delfinárium várja a programra látogatókat számtalan csúszdával és medencével. A seapark-ban úszási lehetőség az egzotikus halakkal, rája simogatás és merülés cápával. A delfináriumban fókák és delfinek szórakoztatják előadásukkal a nézőket.
Foglalható: Kemer, Antalya, Belek, Side, Alanya. Program ára Alanya-ból: Aquapark + delfin show: 59 €, Delfin show: 39 €, Seapark + delfin show: 75 €, Delfin show + delfinúszás: 178 €

Antalya Aquarium: Ezen az egész napos programon megcsodálhatják a tenger csodálatos élővilágát, melyet többek között egy 131 m hosszú üvegalagútból tekinthetünk meg.
Foglalható: Side, Alanya, Antalya, Belek, Kemer. Program ára: kb. 49 €/fő.

Kappadókia repülővel: Az UNESCO természeti és történelmi örökségeinek sorába tartozik Kappadókia. A természet erői formálták a vulkáni talajt, melyből tündérkéményeket és más káprázatos képződményeket alakított ki. Érkezés a kayseri repülőtérre, majd megtekintjük Kaymakli földalatti városát, a galambok völgyét és a pasa szőlőjében, ahol oszlopos Szent Simeon remeteségét töltötte. Látogatás a göremei szabadtéri nemzeti múzeumba, a három szépség sziklához és végül a program zárásaként megtekinthetik a kerengő dervisek műsorát.
Foglalható: Kemer, Antalya, Belek, Side, Alanya. Program ára: kb. 189 €/fő.

Istanbul repülővel: FONTOS! A programot csak irodánkban lehet foglalni, a célterületen nincsen rá lehetőség, valamint útlevélszám szükséges hozzá.
Foglalható: Kemer, Antalya, Belek, Side, Alanya. Program ára: kb. 169 €/fő (3 éves korig ingyenes)
Indulás: 7:30-kor repülünk Antalya-ból, Isztambulban az Atatürk repülőtérre érkezünk. Tervezett programunk Megérkezésünk után megtekintjük a Kék mecsetet, Nagy Konstantin császár hippodromát, a német szökőkutat. Ha ezeket a nevezeteségeket megtikentettük, elmegyünk ebédelni, majd folytatjuk városnézésünket. Elnézünk a Topkapi palotába,az Egyiptomi bazárba, ahol elég szabadidő áll rendelkezésükre hogy körülnézhessenek és végül a Boszporuszon részt veszünk egy hajókiránduláson. A hajókázás után egy különleges, úgy nevezett Kumkapi vacsora vár ránk. Sajnos ezután búcsút kell vennünk Isztambultól és 22 órakor vissza repülünk Antalyába. Az időjárástól függően és előre nem látható okokból a program sorrendjében változások előfordulhatnak, kérjük megértésüket.
A megadott ár tartalmazza: a repülőjegyet, az idegenvezetést (német vagy angol), a belépődíjakat.
Nem tartalmazza: a Boszporuszi hajókirándulás és a vacsora költségeit, ami összesen kb. 49 €/fő.
Indulási napok: szerda, szombat és vasárnap.

 


Értesüljön első kézből kihagyhatatlan ajánlatainkról és aktuális akcióinkról!